Mik a tortatrendek 2022-ben?

Színek

Az év színe idén a “Very Peri” nevet kapta. A lilás-kékes egyedi és modern árnyalat a hivatalos megfogalmazás szerint a kék állandó nyugalmát ötvözi a vörös energikusságával. Ez legmelegebb és legvidámabb az összes kék tónus közül, így tekinthető halvány lilának, pasztell lilának vagy levendulakéknek. Frissességet és nyugalmat hordoz; világos árnyalat lévén tisztaságot, a lila hatás miatt pedig egyediséget sugároz. A szín a “periwinkle” (télizöld meténg) virágról kapta a nevét, tehát egy apró és törékeny, mégis vibrálóan egyedi természetbeli dolog inspirálta. Mivel a kék hűség és a folytonosság, a piros pedig az izgalom, a szerelem és a megújulás erejének szimbóluma, az év árnyalata az innovációt, a friss kezdetet, a jövőben rejlő lehetőségeket szimbolizálja, és magában foglalja a vidám és befogadó hozzáállás, a gondtalan magabiztosság és a nyitott, kreatív szellem egységét. A Very Peri összességében tehát egy szebb jövőt szimbolizál, így minden bizonnyal sok esküvőn, és azon belül sok menyasszonyi tortán is megjelenik majd 2022-ben.

Természetközeliség

Mindig népszerűek voltak a természetben tartott esküvők a jegyespárok körében, a vendégköszöntés, az esketési ceremónia, de még a vacsora is csodálatos a szabad ég alatt. Idén a vírushelyzet miatt fontos szempont lehet, hogy biztonságosabbnak is bizonyulhat. Ezzel a választással a természetes színek és formák is beköltöznek az esküvői tervekbe. A zöld növények és élővirágok használata, a természetközeli hangulat igazán divatos lesz, nemcsak a ceremóniákon, hanem az esküvői tortakölteményeken is.

trendek-termeszet

Élővirágok

A tavasszal együtt megjelenő első virágok az idei esküvőszezonban is uralják majd a tortadekorációs trendeket. A friss, szezonális virágok, zöldek és termések a rusztikusan romantikus esküvői torták legszebb ékei, amik egyben nagyon elegánsak is. A természet ihlette, sikkes menyasszonyi torták világos alapjáról szépen kiemelkednek az élénk színű élővirágok, így a torta egyszerre letisztult, mégis üdítő látványt nyújt. A virágok óriási választéka biztosítja, hogy minden pár megtalálja az esküvőjéhez legjobban illő friss virágokkal díszített menyasszonyi tortát, csak színeket kell választani.

Reform kísérőtorták

Az esküvőkön is egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészségtudatosság, így ma a személyre szabott esküvői tortaköltemények mellé rendelhető reform kísérőtortáinkat ajánljuk nektek. Tortaszalonunkban arra is odafigyelünk, hogy a nagy napon a násznép minden tagja megtalálja a számára megfelelő akár vegán, glutén-, tej- és cukormentes vagy csökkentett cukortartalmú finomságot a desszertasztalon, hogy mindenkinek emlékezetes legyen az esküvő. Persze minden tortánk esetében a prémium és természetes alapanyagok kizárólagos használata az első, hogy biztosan egészséges legyen minden desszertkülönlegesség az esküvőn.

Fenntarthatóság

Egyre fontosabb kérdés a fenntarthatóság és a környezetvédelem még az esküvői finomságokkal kapcsolatban is. Tortaszalonunkban mi kiemelt figyelmet fordítunk működésünk során a természetvédelemre, a környezet tehermentesítésére, és rendelkezünk a Felelős Gasztrohős által létrehozott Fenntartható Vendéglátóhely címmel is. A minősítés azt jelenti, hogy a prémium minőségű egyedi esküvői torták készítése során is betartjuk a fenntarthatóság szabályait, lehetőség szerint hazai élelmiszerekből és bio alapanyagokból dolgozunk, nem használunk pálmaolajat és polisztirol csomagolóanyagot, illetve környezetbarát tisztítószereket használunk.

A réti virágok

Ha szeretnétek egy kis természetközeliséget vinni az esküvőtök hangulatába, mindenképp érdemes élő virágokkal díszített menyasszonyi tortát választani. A friss virágokkal díszített desszerteknél nincs is szebb látvány, és a letisztult eleganciájukkal könnyen egy modern esküvő központi elemeivé válhatnak.
A réti virágok – például a levendula – felhasználásával egy olyan romantikus, mégis letisztult tortaköltemény készíthető, melynek alapjáról szépen kiemelkednek a dekorelemek, és amely üdítő látványt nyújt, és könnyed nyári hangulatot teremt a ceremónián.